Tyndpladebearbejdning

Hos JJ MECHATRONIC AS har vi en moderne og opdateret maskinpark til tyndpladebearbejdning.

Vores maskinpark indeholder hvad der skal til for at producere alt fra simple tyndpladekomponenter til komplette kundespecifikke konstruktioner.

Stansemaskine med mulighed for at skære trompetgevind direkte i tyndpladen.
Vi har flere formgivningsværktøjer, der giver konstruktøren
mange muligheder.

En laserskærer giver frihed til konstruktøren, eftersom det ikke er nødvendigt med stanseværktøjer, når man anvender laserskæring. Vi kan skære i de fleste metaller og plastmaterialer.
PEM Maskiner der kan presse gevindstang, bøsninger, stripsholdere m.v. i metaldele.

Vi producerer tyndplade-emner til mange brancher, blandt andre producenter af test og måleudstyr, Medical udstyr, Dental udstyr, Procesudstyr, Elektronik-apparater og meget andet. Ofte vælger vores kunder at få produceret komplette tyndpladeopbygninger som er monteret og testet hos os.

Maskinparken indeholder Stansemaskine, der også kan præge og skære gevind, 4kW Fiber Laserskærer, CNC styrede 7-aksede kantbukkere, slibemaskiner og maskiner til at ipresse møtrikker, gevindstag og andre fittings i tyndpladen, samt en svejseafdeling. 

Vi har knowhow omkring materialevalg, valg at værktøj, overfladebeskaffenheder osv.

Det er afgørende for kvaliteten af tyndpladeemnet. Hvis emnet yderligere skal pulverlakeres eller Eloxeres kræver det knowhow omkring processerne, overfladebeskaffenhed, materialevalg osv. Og det har vi.

De fleste tyndpladekonstruktioner, som vi producerer for vores kunder er konstrueret i aluminium, stålplade eller rustfri stål. For det meste anvender vi stålplade, som allerede har en overfladebehandling, der er elektrisk ledende og har god vedhæftningsevne, hvis emnet skal lakeres. Dog vil der være rå snitflader, men det er uden betydning i de fleste konstruktioner. Tyndpladedele i aluminium kræver ofte en efterfølgende overfladebehandling, som f.eks Chromital TCP for at bibeholde en elektrisk ledende overflade eller skabe god vedhæftning til våd eller pulverlakering.

Vores tyndpladekonstruktører tegner typisk emner op i 3D-tegneprogrammet Solid Works, herefter skal det hele udfoldes, og der skal laves datafiler til hver maskine og processerne skal beskrives. Vi har også erfaring med, hvad der kan lade sig gøre i forbindelse med tyndpladekonstruktion. Stanseprocessen er begrænset af værktøjsudvalget imens en laserskærer kan skære ubegrænsede mønstre i pladen. Vi har efter mange år i branchen opbygget et betydeligt udvalg af værktøjer til vores maskiner i tyndplade afdelingen.

Vi bistår også gerne vores kunder med at optimere deres tyndpladeemner eller vælge materialer og processer når kunden udvikler sin tyndpladekonstruktion. Teknologien har fået betegnelsen tyndpladebearbejdning fordi man først bearbejder en tynd flad stålplade som man efterfølgende bukker op og tilføjer nogle af de andre processer som nitninger, gevindsamlinger, svejsning osv.

Se video om tyndpladebearbejdning

Afspil video

Kontaktpersoner

Torben Witzansky

Mekanik - Produktion 5925 8111 tw@jjas.dk

Peter Hald

Projekter - Mekanik 5925 8107 ph@jjas.dk

Søren Thomasen

Projekter - Mekanik 5925 8110 st@jjas.dk

Andre ydelser