Pulver- og vådlakering

I vores afdeling for våd- og pulverlakering maler vi emner i fleksible seriestørrelser.

Vi har kabiner til pulverlakering og et anlæg til vådlakering med conveyorbaner til større serier. Vi maler primært til elektronik-, medico-, IT- og telecomkunder og har fokus på kvalitet og finish.

Hos JJ MECHATRONIC AS har vi eget anlæg til vådlakering og pulverlakering. Vi lakerer som oftest de kundespecifikke emner, som vi selv har produceret.

Vores anlæg består af et vådlakeringsanlæg og 2 pulverlakeringsanlæg med tilhørende tunnelovne.

Ved vådlakering anvendes en sprøjtepistol direkte på emnet. Emnet bliver kun lakeret der, hvor sprøjtepistolen rammer.

Ved pulverlakering anvendes der en sprøjtepistol med pulver.

Pulveret er elektrisk modsat ladet det emne, der skal males. Det bevirker at emnet suger pulveret til sig, og efterfølgende kører vi emnet igennem vores tunnelovn, hvor pulveret smelter sig helt fast på emnet.

Størstedelen af de emner vi lakerer, er til elektroniske apparater. Oftest kræves der derfor elektrisk forbindelse i samlingerne på elektroniske apparater for at opretholde EMC-egenskaber og el-sikkerhed.

Vi afdækker med tape, som er nødvendigt på de steder, hvor der ikke må være noget maling. Det er en manuel proces at påsætte tape, og vi er meget detaljeorienterede ved påsætning, og tapen er en type beregnet til at kunne klare turen igennem tunnelovnen ved meget høje temperaturer.

Overfladebeskaffenhed er vigtigt at have styr på, inden emnet skal lakeres. Eksempelvis kan man Chromital TCP behandle et aluminium-emne for at sikre god vedhæftningsevne. Især hvis emner skal bruges i hårde miljøer som saltvand eller industri med væske eller rengøring.

Vi har et vaskeanlæg til at vaske og tørre vores emner inden de bliver sendt videre til pulver – eller vådlakering, men kun hvis det kræves.

Vores dygtige konstruktører er altid klar til at hjælpe vores kunder med at finde den helt rigtige løsning. Vi er professionelle, vi er specialister, vi har mange års erfaring, og vi lytter altid til kundens behov frem for alt.

Med andre ord, så har vi altid en komplet og fantastisk løsning til dig og dine behov.

© JJ Mechatronic A/S – Pulverlakering, vådlakering